LOUIS d'OR NOMINATIE VOOR BRAM COOPMANS

De uitreiking van de prijzen over seizoen 2020 én 2021 vindt plaats op zaterdag 11 september 2021 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam.

TomPain9_Joris Smit.jpg

★★★★ - de Volkskrant

★★★★ - NRC

★★★★ - Telegraaf

"Monologen hebben alleen een kans van slagen met een écht goede tekst en een écht goede acteur. En wat dat betreft slaagt Tom Pain ruimschoots."

Theaterkrant.nl

© Joris Smit

TOM PAIN

(op niets gebaseerd) 

Een one-man show over liefde, verlies en goochelen.

Sommige mensen zijn voor het geluk geboren. Tom Pain hoort niet bij die mensen. Vrijuit associërend deelt hij met het publiek zijn onalledaagse kijk op de dagelijkse worsteling die de zoektocht naar geluk voor mensen als hij elke dag weer is: rauw, ongepolijst en kwetsbaar. Deze solo was dé hit van het Edinburgh Fringe Festival 2004. Guardian-recensent Lynn Gardner noemde het tien jaar later “nog altijd de beste monoloog die ik ooit heb gezien.”

spel Bram Coopmans

regie Eric de Vroedt 

schrijver Will Eno                                

DE EEUW VAN MIJN MOEDER

 

De eeuw van mijn moeder is een familieverhaal over de migratie van Nederlands-Indië naar Nederland. Regisseur Eric de Vroedt schreef een voorstelling over zijn eigen moeder. Een persoonlijk en episch verhaal dat een prisma blijkt te zijn voor grote historische omwentelingen. De voorstelling is exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg.

regie: Eric de Vroedt

spel: Esther Scheldwacht, Bram Coopmans, Denise Aznam, Emma Buysse,  Yela de Koning, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Phi Nguyen, Johannes Wirix-Speetjens, Mark Rietman, Joris Smit, Jatou Sumbunu en Romana Vrede

Eeuw moeder 10 © Sanne Peper.jpg.jpg

VOLGENDE THEATER PROJECTEN

TOM PAIN

(op niets gebaseerd)

Het Nationale Theater

24 juni t/m 11 juli

DESIREE

Theaterzaken Via Rudolphi

30 oktober t/m 16 januari

BRAM COOPMANS BIJ
HET NATIONALE THEATER

Vanaf 2017 heeft Bram Coopmans zich voor 4 jaar aangesloten bij het HET NATIONALE THEATER!!!

 

Het is een voortzetting op de eerdere samenwerking met Eric de Vroedt, die artistiek directeur is van het HET NATIONALE THEATER

MIGHTY SOCIETY

OVERZICHT ALLE MIGHTY SOCIETY'S

 

Bram Coopmans speelde in 6 van de 10 voorstellingen van de MIGHTY SOCIETY reeks van Eric de Vroedt. 

 

Bekijk het overzichts artikel van alle tien de delen MIGHTY SOCIETY uit Het Parool van 31 oktober 2012 hier

INTERVIEW:

 

​Lees hier het Parool interview met Bram Coopmans van 3 augustus 2013 n.a.v. CYRANO

 

'Vergeet het maar, meneer;
mijn leven heeft geen functie
Als er ook maar iets verandert
aan mijn interpunctie.'
uit CYRANO

STUDIO PARADIJS

Studio Paradijs is te zien op de volgende maandagen:

7 oktober, 4 november, 2 december, 6 januari, 3 februari, 2 maart, 6 april en 4 mei

Namens het ensemble van het Nationale Theater heten we u in seizoen 19/20 van harte welkom bij tal van hyperpersoonlijke, rare, belangrijke, experimentele en misschien zelfs compleet idiote avonden in en rond het Paradijs. U weet wel, de zolder van de Koninklijke Schouwburg.

 

We spelen jaarlijks in allerlei producties in en buiten Den Haag, en dat doen we met veel plezier, maar we gebruiken graag ook de ruimte die we hebben om tot andere vormen en samenwerkingsverbanden te komen. En om u, het publiek, te ontmoeten.

STUDIO PARADIJS

 

STUDIO PARADIJS is een acteurs initiatief van Het Nationale Theater.

Zij onderzoeken en presenteren dingen die hen inspireren of die zij verder willen uitzoeken. Onaffe ideeën en kwetsbare experimenten.

Bram Coopmans regisseerde in Studio Paradijs een theatrale lezing over de ZERO. De ZERO, een begrip in de mime-wereld, is het totale nulpunt van waaruit spel kan ontstaan. Tevens was deze korte, komische voorstelling in januari 2017 de aftrap van Studio Paradijs. Samen met Joris Smit en Antoinette Jelgersma maakten zij: ZERO: JORIS EN ANTOINETTE OP ZOEK NAAR DE ZERO.

In februari 2018 maakte Bram Coopmans samen met Joris Smit in Studio Paradijs de performance: ONS DORP, een nietsontziende ontleding. Een performance over gecamoufleerde haat, slappe wraak en liefde voor tegendraadsheid.

Hou STUDIO PARADIJS in de gaten!

Er komen meer presentaties aan!